دکتر روازاده در مشهد

خواندني هايي در مورد خوردنيها و سلامتي

عسل:  عسل از بهترين غذاهاي دنياست و در قرآن كريم از آن به عنوان شفايي براي مردم ياد شده است  .جالب اینکه برای تهیه یک کیلو عسل، زنبور باید شهد «20» میلیون گل را جمع و به کندو حمل کند. . عسل شامل قندهایی چون گلوکز، فروکتوز، مواد معدنی همچون منیزیم، پتاسیم، کلسیم، کلریدسدیم، گوگرد، آهن و فسفات و بسياري ديگر از مواد مفيد مورد نياز بدن است. عسل به سرعت در خون پخش می شود: وقتی با میزان مناسبی آب مخلوط شود. پس از ۷ دقیقه در جریان خون پخش می شود و با آزادسازی ملکول قند به عملکرد بهتر مغزکه اصلی ترین مصرف کننده قند در بدن است کمک می کند و مانع بروز خستگی می شود .از خواص ديگر عسل :  درمان ديابت ( با مصرف روزانه و مداوم عسل ) درمان عفونت های معده يا هلیکو باکتر پیلوری،  آب مروارید ( کاتاراکت )، قولنج روده ، مسمومیت های غذایی، درمان مشکلات عروقی و تصلب شرایین، درمان يبوست ، تميز كننده خون ، ضد عفوني كننده و ضد ميكروب ، ضد پيري ، ضد زخم معده و زخم دستگاه گوارش، بادشکن ، ضد آسم ، ضد اسهال، و تنظيم كننده جريان خون مي باشد . امروزه در جراحيهاي جديد زخمهاي عميق و سخت را با عسل پانسمان مي كنند .

ویژگی های عسل طبیعی: 

گذشت زمان آن را فاسد نمی کند.مشروط به آنکه دور از رطوبت نگهداری شود.اگر بیش از ۶۰درجه حرارت ببیند مقداری از خواص خود را بعنوان یک ماده غذایی از دست می دهد. عسل خوب را در شیشه بریزید حباب بیشتری تولید می کند. عسل طبیعی بر اثر فعالیت آنزیم آمیلاز به مرور زمان رس می بندد.

عسل بر اساس گیاهی که زنبور از آن تغذیه کرده طعم ، رنگ و بوی متفاوتی خواهد داشت.

روغن زیتون : برخی از خواص روغن آن عبارتند از: پیشگیری و درمان بیماری‌های قلبی و عروقی،کاهش کلسترول بد، کاهش لخته شدن خون، کاهش فشار خون بالا، درمان خون‌ریزی لثه . تقویت لثه،تقویت حافظه، جلوگیری از سفید شدن مو وتسکین دردهای روماتیسمی. روغن زیتون باعث هضم راحت غذا میگردد و از شکستگی عروق و شریانها جلوگیری میکند. زيتون اسيد لينولئيك دارد كه سبب عدم رسوب مواد در روده و عدم شكنندگي جدار روده است. مصرف زيتون در غذا باعث جلوگيري از يبوست و ناراحتي هاي گوارشي مي گردد.خداوند از زیتون با نام شجره مبارکه در قرآن یاد کرده است

روغن كنجد : به علت دارا بودن لستين بسيار براي حافظه ، هوش و فعاليت هاي مغزي مفيد است. يكي ازمعدود منابع منيزيم است. مانع رشد نوعی سرطان پوست و نيز تکثیر سلولهای سرطانی روده بزرگ انسان است. درکاهش بیماریهای مهلک و شایع قلب و عروق، در درمان سینوزیت و نابودی استرپتوکوکها ، رفع چروکهای جزئی و خراشهای جزئی بسیار مؤثر است. ، روغن صنعتی در دمای 60 درجه دود می کند در حالیکه روغن کنجد تا دمای 250 درجه را تحمل میکند و دمای 40 درجه بهترین دما برای این روغن است اما روغن صنعتی در دمای 40 درجه حالت چسبناک میگیرد ( حتما روغن چسبناك روي كاشي آشپزخانه و يا بالاي گاز خود را ديده ايد ). روغن صنعتی به دلیل اینکه در 40 درجه درکبد چسبناک می شود و دمای کبد 40 درجه است باعث ایجاد چربی شده و وقتی سونوگرافی می کنید می گویند کبد شما چرب است اما روغن کنجد به دلیل اینکه تا دمای250 درجه را تحمل می کند باعث ایجاد چربی در کبد نمیشود. روغنهاي صنعتي حاوي مواد شيميايي و نگهدارنده سرطانزايي هستند . اسيد ترانس استاندارد جهاني يك درصد ميباشد كه در ايران متاسفانه تا 30 درصد و در روغنهاي شيريني پزي و قنادي تا 70 درصد ميرسد . روغن كنجد باعث شادابي پوست و نيز كاهش چربي خون مي شود

ظرف مسی : طبخ غذا در ظروف مسی که اجداد ما همگی از آن استفاده میکردند باعث آزاد شدن یون مس در غذا میشود ( بدن روزانه برای ایجاد طراوت و نشاط نیاز به 600 میلیارد یون مس دارد که ظرف مسی تأمین کننده ان است) علاوه بر این مس خود یک ضد عفونی کننده و آنتی اکسیدان بسیار قویست ، تا جاییکه در برخی کشورها از جمله کانادا با پی بردن به اهمیت مس در فرهنگ ایرانیان جهت ضد عفونی آب ، لوله کشیهای شهری مسی شده است .

دیزی و ظرف سنگی : امام رضا علیه السلام در خراسان به كوهي كه مردم از سنگ آن براي تهيه غذاي خود ديگ مي ساختند تكيه داد و فرمودند:

 «پروردگارا اين كوه را براي مردم نافع قرار ده و بركت را در آن ( کوه ) و ظرف هايي كه از آن تهيه مي كنند زياد فرما » سپس دستور دادند، تا از آن كوه ظرفهايي براي حضرتش تهيه كردند بعد از آن حضرت دستور مي دادند در همان ظرف هاي سنگي برايشان غذا درست كنند( عیون اخبار الرضا ). این ظروف مناسب برای پخت آبگوشت ، آش ، اشکنه ، خورشت و ... می باشد که بدون از دست دادن آب غذا، طعمی بیاد ماندنی و خاطره انگیز را به غذا میدهد

دمنوشهاي طبيعي : چاي داراي مواد مضري مانند فنول ، تانن ، اگزاليك اسيد ، كافئين ، تئو برومين ، كزانتين و تئين است كه باعث میگرن ، ناراحتی های گوارشی ، سنگ های کلیه ، خار پاشنه ، دردهای مفصلی ، سریع عصبی شدن و پوکی استخوان و مشکلات کبدی مي گردد . متاسفانه با وجود دمنوشهاي اصيل در تاريخچه و فرهنگ ما به صورت متداول ميان ما از حدود يك قرن قبل این فرآورده مصرف ميشود . چاي در فرهنگ اصيل ما نيز جايي نداشته و در كتب طبي از آن به عنوان يك ماده پست غذايي نام برده شده است .ده ها عنوان دمنوش گياهي خوش طعم و رنگ با خواص فوق العاده و استثنائي در طب سنتي و اسلامي ما وجود دارد كه از آنها مي توان مواردي را نام برد: دمنوش به ليمو ، زيرفون،چاي كوهي ، قرمز ، آويشن ، پونه ميوه گل نسترن، دارچين،گاو زبان، زنجبيل، نعناع، باد رنج بويه (چاي مورد علاقه حضرت علي ع )،بابونه، اكليل كوهي،گزنه، فلوس ، مرزنجوش، بهار نارنج و ...

صابون قهوه اي و زیتون :. صابون قهوه ای برای کسانی که ریزش مو دارند و یا دارای موهای چرب هستند مناسب است. اين صابون ضد شوره سر ميباشد. صابون سبز زیتون نیز باعث لطافت و طراوت پوست و مو شده و حاوی زیتونیست که در قرآن از آن به عنوان شجره مبارکه یاد شده است میباشد. اين صابونها جايگزين مناسب صابونها و شامپوهاي شيميايي بازاري و صنعتي هستند و بر خلاف آنها به دليل طبيعي بودن هيچ عوارضي براي سلامتي ايجاد نمي كند. برای شستن موی سر و بدن تنها صابوني مناسب است كه طبیعی و قابل خوردن باشد (کلاغ، مورچه و سوسک ها به آن علاقه دارند و آن را می خورند)

گِل سرشور :  ضد چربي و ضد ريزش مو و مناسب براي موهاي خشك مي باشد . و نيز براي رفع عرق سوز شدن بدن كودكان ، ضد اكنه و كهير و خارش و قرمزي استفاده ميشود . از موارد ديگر استفاده آن تهيه ماسك صورت براي جوش و لك مي باشد . دركنار استفاده از صابون برای لطیف کردن فوق العاده موها و نیز شستشوي سر مي توان اين ماده را در ظرفي با آب گرم طوري كه گل مانند شود مخلوط نمود و در آخرين مرحله استحمام استفاده كرد 

پودر شویای دندان: خواص آن عبارتند از : سفید کننده دندان، جرمگیر دندان، پیشگیری از عفونت های لثه،پیشگیری از خونریزی های لثه،  ازبین برنده بوی بد دهان ناشی از بیماری های حفره دهان، نابود کننده میکروب معده (هلی کوباکتر پیلوری؛ جایگاه رشد و تکثیر میکروب معده در میان دندان هاست )

چند نکته:

اگر ميخواهيد سالم و با نشاط زندگي كنيد و ديگر نيازي به درمانهای مشکل نداشته باشيد سعي كنيد غذا خوردن و سبك زندگي خود را اصلاح كنيد 

به طبيعت و فطرت خود بازگرديد و غذاهاي پاك و سالم و تازه مصرف نمائيد. همانطور كه قرآن كريم دستور داده به غذايي كه مي خوريد با دقت بنگريد غذايي را كه با وجود شما سازگار است را مصرف كنيد نه غذايي را كه ديگران براي شما تعريف كرده اند. توصيه ميشود غذاهاي سالم و غير صنعتي استفاده نمائيد. با شناخت طبع و مزاج خود غذاهاي مورد نياز بدنتان را شناسايي و مصرف كنيد. تا نيم ساعت قبل و دو و نيم ساعت بعد غذا آب ميل نفرمائيد ، سعي كنيد به هيچ وجه يبوست مزاج نداشته باشيد یبوست مادر بیماریهاست خصوصا در فصل سرما بستر رشد میکروبهای مهلک در بدن می شود . لقمه ها را خوب بجويد ( حداقل30 تا 40 مرتبه)  ، طبق دستور رسول اكرم (ص)  تا گرسنه نشديد سر سفره ننشينيد و قبل از سيري كامل از سفره برخيزيد .  با رعايت همين نكات اوليه و ساده مطمئناً بعد مدت كوتاهي سلامتي و نشاط بسيار زيادي را حس خواهيد كرد.

-در فصل سرماخوردگی ها یک لیوان آب+یک قاشق عسل +نصف لیمو ترش تازه را فراموش نکنید. هنگام زكام در معرض نور مستقيم آفتاب قرار نگيريد.

-رنگ موی شیمیائی خانم ها:مضراست .چون از طرق پوست جذب می شود و روی کلیه و خصوصا جنین مخرب است.

-ادویه ها را نا ساب بخرید سپس خودتان ساییده مصرف کنید.در ادویه آماده نا خالصی زیاد است...

-هندوانه و خربزه بعد از غذا نخوريد که موجب چسبيدن غذا به هم مي شود.

-يک نفس خوردن آب موجب ورم کردن کبد مي شود. زياده روي در مصرف ادويجات نیز موجب ناراحتيهاي كبدي شده و ناراحتيهاي جلدي را باعث ميشود.

-کسانی که به دلیل عوارض چای، تصمیم به ترک آن دارند ، طی سه روز هر دفعه چای را نسبت به دفعه قبلی کم رنگ تر مصرف کنند تا اینکه نهایتا روز سوم آب جوش تنها باقی بماند. روز چهارم می توانند چای را کلا ترک کنند بدون اینکه دچار سردرد شوند.

-سبزیجات را قبل از برش زدن و هر گونه تغییر بشویید.چون میکروبها از طریق بریدگی وارد آوندها می شوند و باعث عوارض جسمی میگردند.

-در بین وعده های غذایی زمانهایی را به خوردن میوه اختصاص بدهید.میوه فقط برای میهمانی نیست.

-سیستم عصبی ما با پیامهای الکتریکی کار می کند الکتریسته ساکن که در اثر الیاف نفتی فرشها در بدن  ایجاد می شود این سیستم را مختل وباعث عوارض

عصبی می شود. جهت پیشگیری هر از چند گاهی با پای برهنه روی شن ساحل سنگ یاخاک راه بروید تا القا الکتریکی خنثی شود.

-پنیر را با صبحانه میل نکنید که در قدیم ممنوع بوده و در روایات آمده است که مصرف پنیر در صبح مولد درد است و در شام باعث صحت بدن، اگر همراه با گردو مصرف شود.

-عطرها و ادكلنهاي صنعتي حاوي الكل متيليك هستند. عطر به علت ساختمان مولكولي خاص خود به سرعت جذب بدن شده و وارد خون ميشود كه متاسفانه عوارض ناگواري را بروي سيستم عصبي و سيستم مخاطي بدن ميگذارد

-خاکشیر اگر همراه با آب سرد استفاده شود یبوست زاست و اگر با آب گرم مصرف شود ملین مزاج است.

-نسبت به ریخت و پاش سر سفره کودك عکس العمل منفی نشان ندهید؛ چراکه اگر در هنگام غذا خوردن، مقداري از غذاي ایشان بریزد و با واکنش منفی و تنبیهی روبرو شوند، از خوردن غذاي سفره زده می شوند و رغبتی به غذا خوردن دیگر نشان نمی دهند. دادن هله هوله هایی همچون پفک و چیپس به کودکان باعث می گردد اشتهاي کودکان از بین رفته و از خوردن غذاي سالم سفره امتناع ورزند.

-استفاده از پارچه هاي نخي براي لباس زير بخصوص براي كودكان و افرادي كه پوست حساسي دارند توصیه می شود.

-هنگام كسالت و بي ميلي از هيچ نوع خوراكي استفاده نشود.

-چهار مغز (مخلوط گردو، بادام، فندق و پسته) چهار برابر گوشت انرژي توليد ميكند، خوشمزهتر و نشاطآورتر بوده و سريعتر جذب بدن ميشود. بدن 20 نوع پروتئین نیاز دارد که 10 تای آن را خود بدن می سازد و 10 تای دیگر را باید به آن بدهیم. اما همه این 20 نوع پروتئین در چهار مغز وجود دارند.

-در كشاورزي با کود و سم  متعارف از بيش از 300 تركيب شيميايي خطرناك و مصنوعي نظير آفت كشها، علف كشها و كودهاي شيمايي بمنظور كنترل آفات و حشرات و حاصلخيز سازي خاك استفاده ميگردد كه بقاياي اين مواد پس از ورود به بدن ميتواند موجب مشكلات عديده اي گردد. لذا بهتر است از فرآورده های کشاورزی طبیعی و بدون کود و سم (ارگانیک) استفاده شود.

-از مصرف هر نوع گوشت یا غذاي گوشتی همراه ماست، تخم مرغ همراه ماهی، شیر همراه سبزیجات خام و فراوردهاي لبنی همراه ترشیجات پرهیز کنید.

استفاده از کفش هایی با پاشنه خیلی بلند با بر هم زدن تراز محور ستون فقرات و اندام تحتانی باعث افزایش انحناي گودي طبیعی کمر شده و فرد

را مستعد لوردوز می کنند که فضاي طبیعی لگن حقیقی در خانم ها کوچکتر شده و در هنگام بارداري و زایمان، فرد را با مشکلات زیادي روبرو می کند.

-براي جلوگيري از نفخ حبوبات بهتر است آنها را با گلپر يا آويشن ميل كنيد.

-حتي الامكان برنج راآبكش نكنيد،زيرا با اين كار تمام املاح وويتامين هاي آن از دست مي رود ! علاوه بر اين،هنگام طبخ برنج مقداري سبوس دوم برنج را به آن اضافه كنيد.سبوس دوم برنج حاوي ويتامين گروه  (ب) است وبر سلامت پوست ومووآرامش اعصاب وروان تأثير زيادي دارد. روغن را هنگام دم كردن برنج به آن اضافه كنيد.

*****************************************

+ نوشته شده در  چهارشنبه دوم آذر 1390ساعت 12:41  توسط   |